Mijn naam is Maarten Gratama, geboren op 31 januari 1991 en sindsdien woonachtig in Wapenveld. Van jongs af aan ben ik gek op alles wat met hulpverlening te maken heeft, met name het werk van de brandweer.

Enkele jaren geleden kwam daar de passie voor fotograferen bij. Door bovengenoemde interesses te combineren ging ik me┬áveelal bezighouden met het fotograferen van het werk van de hulpdiensten. Ik maakte een Facebookpagina genaamd 112 Wapenveld. Hierop plaatste ik het “112 nieuws” inclusief foto’s van incidenten in Wapenveld en omstreken. Ik merkte dat veel mensen mijn pagina bezochten, waardoor ik steeds enthousiaster werd.

In het begin van 2015 kreeg ik de kans om mijn eigen website te starten. In eerste instantie vooral bedoeld om het 112 nieuws op een professionelere manier naar buiten te brengen. Daarnaast ben ik druk bezig om mij verder te ontwikkelen in de wereld van fotografie.

Voorlopig blijf ik mij intensief bezighouden met het fotograferen van incidenten. Ik probeer foto’s en informatie┬áhierover altijd zo snel mogelijk op mijn website te publiceren.

Volg mij ook op Twitter via: @MaartenGratama